top of page

Îți place blogul nostru?

Cele mai citite

Ce este codul CAEN si cum il alegem?


Ce este codul CAEN?

Codul CAEN este un numar din patru cifre folosit pentru a diferentia activitatile economice din Romania. Astfel, un tanar absolvent al facultatii de Automatica care doreste sa devina PFA si sa presteze servicii de dezvoltare de software alege codul CAEN 6201 Activitati de realizare a software-ului la comanda.

Cum alegem codul CAEN?

Dupa ce te-ai gandit la activitatea pe care vrei sa o desfasori, acceseaza urmatoarea pagina pentru a consulta lista de coduri CAEN. De exemplu, daca iti doresti sa fii Developer, cauta sectiunea J. Informatii si Telecomunicatii, apoi selecteaza subsectiunea 620 Activitati de servicii in tehnologia informatiei, iar in final alege cod CAEN 6201 Activitati de realizare a software-ului la comanda.


Ce trebuie sa stiu inainte?

Chiar daca alegerea codului CAEN este un proces simplu, trebuie sa respecti urmatoarele reguli:

  • Un PFA poate avea maxim 5 coduri CAEN.

  • Pentru orice cod CAEN ales trebuie sa dovedesti pregatirea/experienta ta profesionala. Astfel, ai nevoie de o diploma/certificat sau de o adeverinta de la un fost angajator.

  • Consulta lista de activitati/coduri CAEN care pot fi PFA-uri aici deoarece nu orice activitate poate fi desfasurata de un PFA.

Solo este primul serviciu complet digital pentru administrarea PFA-urilor, de la infiintare pana la depunerea declaratiilor. Folosind Solo, PFA-urile vor sti tot timpul cati bani au facut, ce taxe au de platit, iar declaratia unica se va completa automat pe baza informatiilor din aplicatie. Inscrie-te in programul nostru si testeaza gratis produsul. Afla mai multe aici.

bottom of page