Îți place blogul nostru?

Cele mai citite

5 intrebari despre declaratia unica


1. Cand si cum se platesc taxele?

Taxele pentru anul 2020 (Capitolul I al declaratiei) trebuie sa le platesti pana la 25 mai 2021, iar cele pentru 2021 (Capitolul II) trebuie sa le platesti pana la 25 mai 2022. O poti face direct din SPV-ul tau care este conectat cu ghiseul.ro.

2. Daca am mai multe coduri CAEN, ce cod selectez in declaratia unica?

Selecteaza doar codul CAEN care iti aduce cele mai multe venituri, iar ca venit trebuie sa treci totalul veniturilor de pe toate codurile CAEN pe acest cod.

3. Am completat CAS si CASS si in declaratia estimativa si in cea definitiva. Este corect?

Daca ai completat CAS si CASS in estimativa si in definitiva risti sa dublezi suma de plata. Iti recomandam sa depui o rectificativa si sa nu completezi CAS si CASS daca deja ai facut-o in estimativa.

4. Am optat sa ma asigur optional la sanatate (CASS). Pana cand sunt asigurat?

Daca faci venituri sub plafon si te asiguri optional la sanatate, esti asigurat din momentul depunerii declaratiei pana la 25 mai 2022.

5. Sunt salariat si am si PFA. Mai platesc CAS si CASS?

Daca venitul tau net din PFA depaseste plafonul, platesti CAS si CASS chiar daca esti salariat.

Solo este primul serviciu complet digital pentru administrarea PFA-urilor, de la infiintare pana la depunerea declaratiilor. Folosind Solo, PFA-urile vor sti tot timpul cati bani au facut, ce taxe au de platit, iar declaratia unica se va completa automat pe baza informatiilor din aplicatie. Inscrie-te in programul nostru si testeaza gratis produsul. Afla mai multe aici.